Interclub 2021

De mooiste tijd van het jaar kan hopelijk dit jaar weer terugkomen! We organiseren voor onze spelers opnieuw een jeugdinterclub en een volwasseninterclub.

Volwasseninterclub

Iedereen vanaf 16 jaar kan vrij deelnemen aan de volwasseninterclub. Spelers behorend tot U13 kunnen deelnemen indien ze 30 punten of hoger geklasseerd zijn, spelers behorend tot U15 kunnen deelnemen indien ze 15 punten of hoger geklasseerd zijn.

In alle reeksen buiten de dubbelinterclub worden er 4 enkels en 2 dubbels gespeeld.

REEKSEN EN SPEELDAG

 • Gewestelijk heren en heren 25: spelen op zondag om 9:00 uur of op zondag om 14:00 uur
 • Gewestelijk heren 45, dames en dames 25: spelen op zaterdagnamiddag
 • Leeftijdsreeksen vanaf 35 jaar: spelen op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag of vrijdag om 19:00 uur. In de week moeten er 4 terreinen beschikbaar worden gesteld. Op vrijdag minstens 2 terreinen.

MAALTIJDEN

Interclub is niet alleen een ploegencompetitie waarin gespeeld wordt om te winnen, zowel individueel als met de ploeg, het is ook een competitie waarin gezelligheid,
gastvrijheid en respect tussen ploegen en clubs centraal staan. Daarbij hoort dus niet alleen spelen TEGEN een tegenstander, maar achteraf ook SAMEN met de tegenstander iets drinken, SAMEN een hapje eten, edm., dit om de sfeer tussen de ploegen onderling te bevorderen en de banden met andere clubs aan te halen.

Het aanbieden van een maaltijd aan de tegenstander behoort tot de essentie van een interclubontmoeting en is verplicht in alle reeksen bij de volwassenen, zowel bij de
open als bij de leeftijdsreeksen, zowel bij de dames als bij de heren. De kosten van de maaltijden worden gedragen door de thuisploeg.

Jeugdinterclub

Iedereen vanaf 7 jaar tot en met 17 jaar kan interclub spelen. Elke ploeg bestaat uit 2 spelers. Er worden 2 enkel- en 1 dubbelwedstrijd per ontmoeting gespeeld.
De afdelingen worden ingedeeld op basis van geslacht, leeftijd en klassement. Enkel de U9 speelt gemengd. Alle spelers moeten aangesloten zijn bij Tennis Vlaanderen.

De club voorziet de ballen en trakteert alle spelers op een gratis hotdog.

Speeldag en aanvangsuur:

  • Afdeling 1: zondag voor de meisjes, zaterdag voor de jongens, aanvangsuur = 10u00
  • Afdeling 2, 3 en 4:
   • Jongens: zaterdagvoormiddag of zondagvoormiddag (mits schriftelijk akkoord beide partijen)
   • Meisjes: zaterdag- of zondagvoormiddag
   • U9: zaterdag- of zondagvoormiddag
  • De thuisploeg bepaalt de dag en het aanvangsuur, niet vroeger dan 9u00. Indien UM13, UM15 en UM17 ook op zaterdag spelen met een damesploeg is hun verplicht aanvangsuur 9u00.

PRAKTISCH

Indien je graag interclub wil spelen, moet je inschrijven voor 5 februari! Je kan als ploeg inschrijven of ook individueel.
Alle spelers van de ploeg moeten hun lidgeld voor 5 februari betalen zodat zij op de spelerslijsten staan.

Gewestelijk reglement Limburg Gewestelijk reglement Limburg

VOLWASSENINTERCLUB

JEUGDINTERCLUB